Aktuellt2017-06-20T15:25:52+02:00

Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Sjuk av mögel?

Känner du dig sjuk, med en mängd olika symtom, utan att man hittar något fel på dig? Har du vistats där det funnits mögel? Det kan vara orsaken till dina hälsoproblem.

Mögelsporer bildar toxiner, det är toxinerna som är farliga. Du kan likna det vid ett vapen. Det är inte själva vapnet som är farligt, […]

2024/05/20|Toxiner|

Håller vi långsamt på att förgifta oss med oxalater

Vi har under lång tid blivit intalade att det är bra att äta spenat och rödbetor, bl.a. för att hålla våra kärl friska. Att det är nyttigt att äta nötter och mörk choklad som mellanmål. Vi juicar och gör smoothies som aldrig förr. Gemensamt för dessa livsmedel är de innehåller höga […]

2024/04/23|Kost|

Dämpa inflammation med hjälp av Lutein i kosten

Karotenoiden Lutein, som är ett färgämne i grönsaker, har visat sig kunna dämpa långvariga inflammationer. Vid hjärt- och kärl sjukdomar är inflammation en betydande komponent, men även vid t.ex. ögonsjukdomar såsom gula fläcken. Man vet idag att inflammation är en medverkande faktor i de flesta sjukdomar, och att kronisk inflammation är förknippad med […]

2024/03/24|Kost|

Inför pollensäsongen

Citronsyra, eller E330, är en av de vanligaste tillsatserna i vår mat. Men den är också en vanlig tillsats även i hudvårdsprodukter och annat. Citronsyran kan orsaka allergi. I många fall har pollenallergin botats eller lindrats när man uteslutit det ur kosten, även pälsdjursallergi har lindrats.

Klassiska symtom på allergi såsom kliande ögon, exem och nästäppa försvinner. Citronsyran används dels […]

2024/03/18|Kost|

Smörsyran i tarmen motverkar inflammation, övervikt och cancer

Smörsyra är en kortkedjad fettsyra som också kallas för Butyrat. Den tillverkas i tjocktarmen när mjölksyrabakterier bryter ner fibrer i kosten genom fermentering. Smörsyran ger energi till tarmcellerna. Tarmcellerna använder inte glukos som bränsle som kroppens övriga celler utan är helt beroende av de goda tarmbakteriernas produktion av smörsyra. […]

2024/03/08|Kost|

Minskad demens med diet och kosttillskott

I tidningen Medicinsk Access nr 1 2017, beskrivs hur forskare har testat en individuell behandlingsmodell som bygger på biokemisk och genetisk forskning. Resultatet är förvånansvärt bra både i första försöket och andra uppföljningen. Nio av tio personer förbättrades och sju av dessa kunde återgå till sitt arbete. Normalt sker inte tillfrisknande från Alzheimers eller andra […]

2024/02/19|Kost|

Sjuk av mögel?

Känner du dig sjuk, med en mängd olika symtom, utan att man hittar något fel på dig? Har du vistats där det funnits mögel? Det kan vara orsaken till dina hälsoproblem.

Mögelsporer bildar toxiner, det är toxinerna som är farliga. Du kan likna det vid ett vapen. Det är inte själva vapnet som är farligt, […]

2024/05/20|Toxiner|

Håller vi långsamt på att förgifta oss med oxalater

Vi har under lång tid blivit intalade att det är bra att äta spenat och rödbetor, bl.a. för att hålla våra kärl friska. Att det är nyttigt att äta nötter och mörk choklad som mellanmål. Vi juicar och gör smoothies som aldrig förr. Gemensamt för dessa livsmedel är de innehåller höga […]

2024/04/23|Kost|

Dämpa inflammation med hjälp av Lutein i kosten

Karotenoiden Lutein, som är ett färgämne i grönsaker, har visat sig kunna dämpa långvariga inflammationer. Vid hjärt- och kärl sjukdomar är inflammation en betydande komponent, men även vid t.ex. ögonsjukdomar såsom gula fläcken. Man vet idag att inflammation är en medverkande faktor i de flesta sjukdomar, och att kronisk inflammation är förknippad med […]

2024/03/24|Kost|

Inför pollensäsongen

Citronsyra, eller E330, är en av de vanligaste tillsatserna i vår mat. Men den är också en vanlig tillsats även i hudvårdsprodukter och annat. Citronsyran kan orsaka allergi. I många fall har pollenallergin botats eller lindrats när man uteslutit det ur kosten, även pälsdjursallergi har lindrats.

Klassiska symtom på allergi såsom kliande ögon, exem och nästäppa försvinner. Citronsyran används dels […]

2024/03/18|Kost|

Smörsyran i tarmen motverkar inflammation, övervikt och cancer

Smörsyra är en kortkedjad fettsyra som också kallas för Butyrat. Den tillverkas i tjocktarmen när mjölksyrabakterier bryter ner fibrer i kosten genom fermentering. Smörsyran ger energi till tarmcellerna. Tarmcellerna använder inte glukos som bränsle som kroppens övriga celler utan är helt beroende av de goda tarmbakteriernas produktion av smörsyra. […]

2024/03/08|Kost|

Minskad demens med diet och kosttillskott

I tidningen Medicinsk Access nr 1 2017, beskrivs hur forskare har testat en individuell behandlingsmodell som bygger på biokemisk och genetisk forskning. Resultatet är förvånansvärt bra både i första försöket och andra uppföljningen. Nio av tio personer förbättrades och sju av dessa kunde återgå till sitt arbete. Normalt sker inte tillfrisknande från Alzheimers eller andra […]

2024/02/19|Kost|
Till toppen